Middelmådighetens utholdelige letthet, Øyvinds hjemmeside.

Heisann, jeg er en ganske kjedelig middeladrende mann som bor i Kongsberg. Jeg er delvis enslig pappa til to flotte gutter - delvis gjenfødt ungkar. Fritida mi bruker jeg, foruten til på guttene, på en smule friluftsliv i Kongsbergs flotte omland. Jeg tjener til livets opphold med å lage programvare til luftvernsystemer.

Outdated english version of this page.

Familien, GUTTA!

Sondre, elleve år.

Han er veldig opptatt med kompiser når han er hos meg. Han sykler rundt og driver med dataspill, Gameboy og hva vet jeg. Vi kjører endel på ski sammen og en sykkeltur osv. Og avogtill bare en kos på fanget til pappa. Han er ganske vimsete og ukonsentrert, ligner på pappa'n sin, må vite. Ganske uvøren og flink til å svømme. Lang og tynn - en skikkelig herlig fyr.

Vebjørn, ni år.

Fra dag en var han stille og rolig og et eneste stort smil, sånn føles det ihvertfall, men når jeg tenker etter så må det vel ha gått endel uker før han smilte første gang. En solstråle ihvertfall, litt meire pigger har han fått etterhvert og kan bli skikkelig sint men fortsatt en årntli godgutt, kan sitte rolig med ting - sånn sett en helt annen type enn Sondre. Litt meire forsiktig av seg. Liker å sykle, kaste steiner i vann, tegne, bygge lego og svømme. Liker å kjøre slalom og å gå på ski. Selvfølgelig også en kosegutt.

Fritida mi

Er det alt for lite av, men uansett, her er det jeg driver med:

Sykling.

Bildet er tatt ved Korset en dag i slutten av april. Kameraet er en Canon Ixus, det forklarer at hjulene ikke ser runde ut. Dette kameraet er siden kondemnert og ikke savna.

Sykling skjer helst på skikkelige skogsstier, jeg har en Gary Fisher - Paragon sykkel. Gary Fisher er den selvoppnevnte 'Godfather og Mountainbiking' hva nå det skal bety - han er kjent for slike sitater som 'Anyone who rides a bike is a friend of mine.'. Uansett en fin sykkel med feite dekk som egner seg fint på kronglete skogsstier. Det spesielle med denne sykkelen er at bakhjulet sitter litt lengre fram enn vanlig, dvs. egentlig er vel kranken - og dermed rytteren lengre bak, legg merke til det korte styrestemet. Dette gir en livligere sykkel og meire moro. Jeg er ikke så veldig sprek og det hender rett som det er at folk jogger forbi meg i skogen :-).

Giant'en,
i sitt rette element?..
Kjerringvik i mars.
Siste: Nå har jeg begynt med asfaltsykling, fint å komme litt lengre i løpet av en tur, og så moro med masse fart også. Sykkelen er en Giant Once Compact Road Team Replica med 27 gir.

Og så har jeg fått en ny sykkel i høst, en Giant XTC NRS 3/AIR, det er en kombinasjon av den dyreste og billigste sykkelen i NRS serien, skikkelig god bakfjæring, XTR-komponenter og billig gaffel. Desverre er den blitt alt for lite brukt, men til våren ....
Sjekk opp MTB FAQ eller Rec.Bicycles FAQ

Ski

Tjue minus,
liten kuling,
perfekt for en tur :-)
Hvem er det der??
Skiaktivitetene foregår både i bakken og på fjellet - jeg veit ikke heilt hva jeg liker best men liker å ta meg fri noen formiddager i uka for å kjøre litt i bakken sammen med pensjonistene. Det er faktisk endel skikkelig gamle gubber som kjører - og de er ofte veldig elegant i kjørestilen, moro og se på dem. På heldige dager får jeg lage de to eller tre første spora i eksperten. I helgene tar jeg meg som oftest noen turer på Blefjell, ca. 30min kjøring - man kommer veldig fort opp i høyfjellet - og så er det ei fin turistforeningshytte der som jeg liker godt, Sigridsbu heter den. Går aldri i lysløype - har ikke engang ski uten stålkant.

Seiling

Dette er heilt i startfasen, er med som mannskap på en Albin Express som vi skal seile regattaer med i sommer. Foreløpig så står den på land og vi pusser for det meste. Endel som skal fikses før den kommer på vannet.

KOT

Jeg er med i Kongsberg og omegn turistforening, er med i hyttestyret for Sveinsbu.
I hytta på Knutetoppen,
med to små venninner.

Jobben.

Kongsberg Gruppen, Jeg jobber i Forsvars-delen, vi lager utmerkede luftforsvarssystemer.
Sånn jobbmessig så er ringen på en måte slutta for meg, jeg begynte med luftforsvar og nå er jeg faktisk tilbake på neste generasjon luftforsvar. I mellomtida har jeg vært innom systemer for de fleste våpengreiner. Jeg driver med SW-utvikling og er vel egentlig litt sånn universell - egentlig ikke ekspert på noe. Litt stress med rush i forhold til deadliner innimellom, men for det meste grei jobbing og svært hyggelige kolleger.

Contact information.

Øyvind Røtvold
tlf. +47 920 90 536
Sidensvansen 15c,
NO-3617 KONGSBERG,
Norway
email:orotvold@yahoo.no